Spegelglas pris, information och faktaguide

Spegelglas

Köp ditt spegelglas via nätet! I vår guide hittar du spegelglas priser, faktaguide och information.
Ett spegelglas består av klart floatglas (flytglas) som försetts med ett ytskikt av silver. Vid tillverkning av en spegel, beläggs vanligtvis spegelglaset även med ett tunt skyddande kopparskikt innan hela konstruktionen lackas med skyddsfärg. Numera går det även att beställa spegelglas i olika färger som röd,grön,blå och gul.

Spegelglas används idag inte enbart i traditionella spegelkonstruktioner utan även vid produktion av möbler, utställningsmontrar, spegelgarderober, väggar, solglasögon och duschkabiner för att nämna några. Badrummet är den plats i hemmet där vi svenskar använder mest spegelglas, gemensamt för duschkabin, badrumsspegel och sminkspegel är att de alla tre vanligtvis består av spegelglas.

Reflekterande spegelglas har på senare år kommit att bli populärt i diverse heminredningssammanhang, då speglar skapar en känsla av att rummet är både ljusare och större än vad det egentligen är. Hissar är ett ypperligt exempel på när spegelglas använts för att ge rummet extra rymd. På samma sätt fungerar spegelglas väldigt väl i hemmets mindre utrymmen och rum, t.ex i olika förvaringsutrymmen som garderober och klädkammare.  Än mer effektfull är en spegelvägg eller fransk trymå, att låta spegelglas bekläda en hel vägg gör att rummet känns många gånger större.

Om du är intresserad av att köpa spegelglas gör du det enklast genom att vända dig till en glasmästare eller ett  välsorterat byggvaruhus. Vi vill emellertid rekommendera dig att kontakta en glasmästare eftersom de är specialister på glasarbete och kan ge dig ovärderliga råd och tips. 

Spegelglas pris

Flera faktorer påverkar vilket pris spegelglaset får. Priset på spegelglas varierar beroende på dess storlek, kvalitet och utförande. Utöver dessa faktorer har även spegelglasets tjocklek betydelse för dess pris. Att försöka ge någon exakt och generella priser på spegelglas är därför meningslöst och dessutom förmodligen omöjligt, däremot brukar många bli överraskade över de relativt billiga priserna hos glasmästarna runt om i landet. Allt beror givetvis på vilken sorts glas som eftersökes, så kallade tvåvägsspeglar (som t.ex. används i vissa förhörsrum) kostar tiotusentals kronor per kvadratmeter.

För att få ett exakt pris bör du ta reda på alla nödvändiga mått och sedan kontakta en glasmästare online eller ett lokalt glasmästeri och be om en offert på de material du behöver. Är du inte nöjd med priserna kan du alltid höra med flera olika glasmästerier tills det att du hittar ett spegelglas till bra pris.

Precis som med fönsterglas kan det ibland löna sig att köpa spegelglas ifrån utlandet. Baltikum och Polen är områden där spegelglas ofta säljs till bra mycket billigare priser. Om du planerar att skapa en spegelvägg eller är i behov av ett större parti spegelglas lönar det sig sannolikt att köpa detta från utlandet.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)